-----------------------------------
zoth
24 Iun 2013 19:00


-----------------------------------
O observatie: APM 10x50 HD, TS 10x50 MX sunt unul si acelasi binoclu cu 10x50 MS din seria BA8.
Interesante observatiile acelor nemti, nu pot decat sa ma bucur ca ma pot baza in continuare pe ochii mei. Calitatile mentionate de nemti le subliniasem si eu mai sus: intradevar binoclul m-a impresionat la capitolele transmisie de lumina, protectie la lumina parazita si reflexii interne mici.
La toate aceste puncte devanseaza usor binoclurile rusesti. Diferentele nu sunt mari insa cine are un ochi format le vede.
Din pacate nivelul de corectie al campului este semnificativ mai slab daca il compar in continuare cu aceleasi binocluri rusesti. Asta e punctul care ii stirbeste cel mai mult din capacitate.
M-am gandit ca daca as avea un astfel de binoclu ar trebui sa schimb diafragmele ocularelor si sa limitez campul undeva la 45-50 grade ca sa-mi fie pe plac.
Daca Fujinon-ul pastreaza calitatile HD-ului sau MX-ului si are o corectie semnificativ mai buna a campului atunci se poate spune ca e un binoclu super bun.