-----------------------------------
lentilozaur
24 Iun 2013 09:57


-----------------------------------
Probabil te referi la comparatia cu un 10x50 din seria BA8.

Comparatia am facut-o cu un Fujinon FMTR-SX 10x50 care s-a vandut recent pe la noi. Si TS si APM sau alte firme au binocluri identice (la prima vedere) cu cele de la Fujinon ca si design insa in interior se gaseste alta optica iar gama de preturi variaza foarte mult. Si intre cele ieftine diferentele calitative sunt mari functie de cata marja se face pe seama calitatii urmand apoi sa se puna doar eticheta cu "constructorul". Daca ti s-a parut bun BA8-ul ti se va parea aproape perfect Fujinonul. Oricum de la 250euro in sus aceste binocluri din clasa "marine" depasesc clasicele "de top" in anumite privinte si se apropie de cele premium moderne si acesta este un motiv pentru care inca mai tin APM-ul. Sunt mari si grele e adevarat, insa atunci cand ies pe teren unde il folosesc 90% din timp nu duc grija instrumentului, nu imi fac probleme ca il pot lovi, il pot scoate pe umezeala sau cand ninge etc Sunt alte tipuri de cerinte pentru alte aplicatii nu neaparat astro, de aceea exista si versiunile fara "R" unde masa scade cu cateva zeci de grame.
Cred ca ar trebui sa deschidem un topic nou eventual pe aceasta tema si sa lasam binoclul sa se vanda :)