-----------------------------------
lentilozaur
23 Iun 2013 21:25


-----------------------------------
Nu are rost sa polemizam pe tema Fujinon vs binocluri rusesti ambele sunt cu bune si rele. Am folosit binocluri rusesti, si inca mai am un Baigish. Ca si sharpness BPO sta foarte bine dar cred ca Fujionon este la egalitate, un amanunt fiind faptul ca nu toata optica din BPO este facuta de KOMZ... dar pretul pentru BPO il recomanda. In plus vorbim de un binoclu care la un camp de peste 7 grade da stele punctiforme pana aproape de marginea campului. Pentru un pasionat de detalii, calitatea tehnica si sentimentul pe care ti-l da un astfel de instrument este minunat. Am incercat un 10x50. Nu crezi cum arata si cat este de impresionant constructiv pana cand nu il incerci chiar daca am un instrument aproape identic cu care fac observatii. Cand apropii de ochi un astfel de binoclu totul dispare si ramai doar tu si imaginea. Entuziasmul meu vine din faptul ca este un binoclu pe care mi-l doresc atat in versiunea 10x50 cat si in 16x70 dar si din faptul ca schimba putin aroma accesoriilor care se vand pe sit. Este doar un alt tip de instrument fara a fi necesare alte comparatii...
Despre pret, ca sa fac dreptate, ce spune beltoni21 este corect. Pentru Europa este un pret ok.
Despre cele rusesti, ca sa fac dreptate, ce spune zoth este corect. Si rusii fac binocluri bune cu un raport pret calitate excelent.