-----------------------------------
Sorin Sfartz
03 Mai 2013 09:40


-----------------------------------
Mi-ar placea sa detaliati domnule Mircea - nu sunt sigur ca am inteles la ce va referiti.

In alta ordine de idei am contactat 2 firme germane: Teleskope Express si APM, care amandoua vand tot felul de instrumente, inclusiv APO-uri "mai ieftine": TS, Skywatcher etc.
A fost foarte amuzant sa vad ca informatiile primite sunt cam opuse. 

Teleskope Express afirma ca instrumentele TS, Skywatcher sunt toate, identice dpdv al calitatii mecanice si optice insistand ca TS e preferabil deoarece toti clientii au fost multumiti iar Skywatcher ESPRIT 120 nu e de dorit, deoarece are un flattener "buil-in" (si e preferabil sa ai libertatea de a-ti alege flattener-ul, reducer-ul).

APM afirma ca dimpotriva: TS, Astro Professional etc. au mecanica slaba (focuserele desi mari se rasucesc usor) iar optica se decolimeza usor. Referitor la calitatea optica APM situeaza instrumentele acestea "from poor to barely ok", iar referitor la colimare recunoaste ca exista suruburi de colimare, dar nu oricine are abilitatea de a face operatia. In schimb Esprit "has high quality mechanics, high quality optics and stable alignment".

comertul...  :lol: