-----------------------------------
MariusP
23 Apr 2013 19:12

Re: cu bresserul de la balcon
-----------------------------------
m-am uitat cu un bresser hunter16x50
...
becul rosu de pe turnul din departare l-am vazut punctiform cu ambele oculare, insa il vedeam dublu, de ce, inca nu am reusit sa inteleg; in rest nu vad altceva dublat, poate doar tot luminile din departare;
...
am observat un lucru; desi imagile dealurilor erau placute, tot imi dadea senzatia de oboseala;Ai o problema la binoclu: decolimarea, adica axele optice ale celor doua jumatati ale binoclului nu sint perfect paralele. E o problema foarte des intalnita la binocluri, mai ales la cele chinezesti mai ieftine, dar este corectabila prin niste reglaje fine la prisme sau la obiective.

stiu si inteleg perfect cum se face focalizarea cu ocularul reglabil, si cred ca totusi nu reglam aceeai focalizare la ambii ochi;
focalizand individual, intai stangul fara reglabil, doar din centru, apoi regland individual din dreapta, adica corectand din ocular, imaginile pe fiecare ochi, privite individual, erau clare, insa privind cu ambii ochi, parca nu mai era aceeasi claritate;Incearca sa focalizezi stangul, cu ochiul drept inchis, apoi focalizeaza din reglajul ocularului drept, uitandu-te cu ambii ochi, pana ti se pare ca imaginea e clara si odihnitoare...  :wink: