-----------------------------------
Mars Boy
11 Apr 2013 07:41


-----------------------------------
...sa pot observa cat mai bine o nebuloasa sa zicem, sau o galaxie. Ce imi trebuie mai mult ? Diametrul obiectivului in mm, sau distanta focala mai mare ? 

Ambele.atat diametru cat si focala conteaza.merg "mana in mana" daca vrei sa vezi cat mai bine.
La DSO cat si planete un 200mm ar fi diametru' minim,iar focala de la 1200 in sus.Exista 300/1500 de exemplu...si multe altele.Numa sa ti le poti permite la pret si transport.
Una este observatia vizuala si alta cea fotografica.fiecare are farmecul ei.La vizual trebuie apertura + focala mare.La foto se poate reduce din focala si apertura,accentul punandu-se pe timpul de expunere 
si calitatea telescopului.
Pe un cer de tara merg si lunete mai mici 60-70mm diametru la pret accesibil oricui.

Fara suparare si fara a ti contesta cunostintele. Stiu ca sti ca sa zic asa  :lol: dar de ce ii trebuie focala daca la DSO trebuie sa folosesti ocular care da grosisment micut totusi. Eu stiam ca trebuie doar diametru si eventual calitatea opticii daca sunt pretentii si sau astrofoto. Corecteaza ma ca nu ma supar. Din motivu asta m am inscris aici. Ca sa aflu mai multe.  :D