-----------------------------------
As4ever
09 Apr 2013 11:14

intrebare intrebatoare, pentru achizitionarea unui telescop
-----------------------------------
Salut, sunt nou pe aici, sper sa nu dau cu bata`n balta si sa supar pe cineva.
Am si eu o serie de intrebari, cine este dispus sa le citeasca si sa ma ajute, sper sa o faca cu atentie, pentru ca nu imi permit sa arunc banii pe fereastra, si sincer cred ca nici voi.
Vreau sa achizitionez un telescop, am invatat relativ cateva constelatii, cunosc cerul intr`o proportie zic eu destul de mare. Citesc de aproape 1 an de zile pe internet diverse lucruri despre astronomie, dar in ceea ce priveste un telescop am ramas putin in urma.
Asa ca iata ce imi doresc sa vad eu printr`un telescop ( nu stiu daca ma lasa el pe mine ):

Macar o nebuloasa ( Orion ), sau oricare alta, am vazut fotografii foarte bune cu aceasta nebuloasa, vreau sa o vad si eu cu ochii mei printr`un telescop.
Comete, un telescop care sa ma ajute totodata sa vad si comete destul de bine.
Supernove nu stiu daca am vreo sansa, voi stiti mai bine ..
Galaxii
Planetele ( Saturn, Jupiter ) ceva mai mari decat am vazut printr`o fotografie cu un telescop 50 mm diametru, din cate am inteles atat avea.
Si luna ca in poza aceasta ( luata de la un utilizator al acestui forum, observa jos de tot ) :


Ce va rog foarte mult, nu imi propuneti un binoclu, am citit multe povesti. Ex: Incepe mai bine cu un binoclu pentru ca .. sau cu altceva. Vreau sa incep direct printr`un telescop si cu ceea ce imi place sa vad. Cred ca este posibil sa gasesc ceea ce caut.
Dar marea problema este si pretul. As dori sa gasesc ceva de calitate, cu care sa vad destul de bine, dar sa nu sara pretul mai sus de 600 lei .. Totusi sunt un incepator. Daca aveti ceva si mai ieftin nu e problema :))

Multumesc !