-----------------------------------
dmtr69
31 Mar 2013 14:33


-----------------------------------
@Vlad
Cred ca ai dreptate cu WB-ul( desi masurand background-ul cu sample point 5x5pix imi da valori medii R-G-B de circa 22-22-22). Tonalitatea de rosu vine de la:
-diferite filtre: HLVG, "Enhanced Dust Lane"
-camera este cu filtrul IR schimbat, iar "custom WB" l-am facut cu o hartie "alba" la lumina soarelui. Mi-ar fi trebuit un carton gri fotografic pentru un balans corect(sa incerc cu stea G2V inca n-am facut-o, trebuie sa fiu mai "copt").
@Gabi
Am sintetizat in tabele comparatia intre diferite setup-uri. In "imaging" este o regula(departe de a fi generala tinand cont de multitudinea de factori implicati) pentru optimal sampling de 2-3 arcsec/pixel. In "guiding" nu stiu daca mai este valabila tinand cont ca se poate ghida la nivel de subpixel. Oricum nu se poate mari prea mult raportul rezolutiei intre setup-ul "imaging" si cel de "guiding".
 Comparand in tabel valorile sistemelor 50/360 vs.70/500, acestea sunt destul de apropiate. FOV-ul este ceva mai mic la al doilea. Insa LGP(light gathering power) este de 1,96 ori mai mare la obiectivul de 70mm. Deci mai multe stele vizibile.