-----------------------------------
Adrian Sirean
22 Mar 2013 19:07


-----------------------------------
Poate este cineva care are sau a testat 15x70 sau 20x80 si imi poate da un feedback legat de ceea ce doresc eu de la un binoclu :)

15x70 este bun, 20x80 este si mai bun. Le-am testat pe amandoua. Nici nu se compara cu 7x40. Problema apare daca suntem foarte exigenti. Pretul unui binoclu bun la aceste specificatii trece bine de cel al unui telescop mediu. La cele ieftine cea mai mare problema este aberatia cromatica. Aberatie care, din fericire, pe timp de noapte este insesizabila, vizibila doar la Luna. Pe centru insa este aproape zero sau cel putin nederanjanta. De pe la 20x deja incepi sa vezi lucruri interesante. Obiecte care privite cu ochiul liber sunt foarte difuze sau chiar invizibile apar foarte bine detaliate in acest binoclu. Nimic spectaculos la planete. Luna, in schimb, este ceva de vis. Un avantaj in plus al 20x80 fata de 15x70 este ca are inclus un adaptor pentru trepied foarte solid. Vorbesc strict de seria Skymaster de la Celestron. Vezi ca  sunt mai multe modele de 20x80. Ideal ar fi sa le poti proba o noapte si sa alegi in cunostinta de cauza.

Spor!