-----------------------------------
mac
17 Dec 2005 00:28


-----------------------------------
Cheetor, nu iti inteleg tonul, dar ma rog...

Mi s-a parut ciudata exprimarea ta, adica sa lansezi printr-un tun un meteorit, care sa loveasca asteroidul. Cum adica sa lansezi de pe Pamant un meteorit? Poate ca te refereai la un proiectil si nu la un meteorit. 

Ma bucur ca te documentezi inainte sa scri ceva. Mi se pare ceva normal. Totusi nu inteleg ce legatura are viteza medie de intrare a unui meteorit in atmosfera terestra cu viteza cu care un tun ar trebui sa lanseze un "meteorit", de pe Pamant sau din spatiu, pentru a schimba traiectoria unui asteroid. Cred ca intelegi ca nu poate fi vorba despre aceeasi viteza.

Iar faza cu Deep Impact e cat se poate de reala si viabila. Nu e vorba de a ateriza cu echipaj uman pe un asteroid (asa cum se intampla in Armageddon) ci de a trimite o sonda care sa lanseze (de la distanta sau de aproape) un proiectil, care sa distruga asteroidul sau sa ii modifice traiectoria.

Un asemenea scenariu am zis ca mi se pare viabil. O asemenea incercare, la un alt nivel, a avut loc acest an cand sonda Deep Impact a studiat in detaliu si de aproape cometa Tempel 1.