-----------------------------------
StarChild
11 Mar 2013 10:41


-----------------------------------
@Erwin: nu cred ca o sa ma duc asa de mult, cu 2-3mm...1mm imi ajunge, doar sa fiu sigur ca pot fixa pe infinit.

@MiroJenu: eu nu am facut adaptorul ptr alte oculare. Nu am decat Ethos 13mm ala, si tare curand nu cred ca o sa-mi iau altul. Intentionez sa-mi achizitionez un teleconvertor M42 eventual ca sa ma mai joc cu setup-ul asta. In adaptorul asta ce l-am facut pot pune si alte oculare pe 2" dar nu cred ca va merge asa simplu, in sensul ca impins ocularul inauntru de tot. Adancimea locasului de 2" l-am calculat strict ptr Ethos.

In principiu cunoscand back focus-ul la obiectiv (acel 45.46mm de care ziceam ca e normal la obiectivele M42) si cunoscand pozitia planului de focus la ocularele care vrei sa le folosesti, poti sa-ti faci port-ocularul potrivit, eventual faci portocularul la lungimea minima de care ai nevoie si iti faci niste inele adaptoare ptr ocularele care le ai.

Recomand sa incerci (nu stiu daca merge, vreau si eu sa incerc) sa adaptez o prisma/oglinda la 90 de grade ca sa fie mai comod de privit. In configuratia care o am eu acuma, la zenit este cam dificil de privit.