-----------------------------------
aecrimla
10 Dec 2006 19:27


-----------------------------------
Eu dintre cele 3, avand in vedere ca ai un 300D, nu mi-as lua nici unul. Nu stiu la ce vrei sa folosesti un ccd dedicat. Daca vrei sa il folosesti numai pentru ghidare, atunci nu merita sa arunci atatia bani pe un ccd dedicat, mai bine iei un NexImage de la Celestron (care e acelasi lucru cu un webcam Philips ToU II 840k). Dar daca vrei sa faci astrofotografie de lunga durata cu un ccd dedicat, atunci mai bine un Atik. Unul dintre motivele pentru Atik este ca are racire cu element peltier, deci imaginile vor fi mai putin zgomotoase. Nu stiu ce racire si daca are un Meade DSI, insa dupa pretul unui DSI nu e mare lucru de capul lui. Lucrurile de calitate de obicei costa scump. Gasesti pe internet atatea review-uri despre DSI pentru ca e ieftin, e Meade, si atunci lumea il cumpara. Despre Atik nu gasesti pentru ca nu se vand la kilogram, precum la Meade, si sunt mai scumpe. In plus Atik este facut in Europa, nu in SUA, si s-ar putea si de aici sa rezulte o mai putina utilizare a lui.

Vreau sa folosesc DSLR-ul, ( dupa modificarea cu filtrul Baader )  la astro foto pe un SN 6" pe montura LDX75, iar ghidajul cu un Celestron Nextimage pe care i-l am si pe asta + Celestron  102 / 600 Refractor .

Al 2-lea  CCD astro ( cred ca va fi ATIK ) vreau sa-l folosesc pe un MAK 180 mm / HEQ5 - GOTO, ghidat cu Tare'ce soft cu 1 din cele 4 Laptopuri,,,, unul este pt SN, al 2-lea pt MAK, ( Laptopurile ( 3 )le-am prins la Superoferta la un dealer in Arad) 

1 Asus 7vc
2 IBM T 42P
3 FlyBook V33i 
4 Sony ( adus din state ) Sony VAIO&reg; PCG-GRS700

Cum am mai spus aici pe forum in alt topik vreau sa-mi fac un observator fix, de aceea la Mak i-mi iau un Pillar ca sa fie mai stabil, deci spatiul unde sa pun toate sculele nu va fi o problema.
Va fi de genul Top down la o suprafata de aprox 15 Mp( 4,ceva / 3, ceva ).