-----------------------------------
dmtr69
02 Mar 2013 15:30

30min -Rosette Nebula
-----------------------------------
Salut! Pe 27 feb. am facut prima incercare de captura a acestei tinte. O seara cu transparenta destul de buna, dar dupa rasaritul Lunii nu au mai fost conditii pentru nebuloase. Pe 28 feb. a fost o noapte cu o claritate deosebita, cum putine sunt intr-un an bun, dar am fost victima legilor lui Murphy-am lucrat. Apoi totul a revenit la normal: cer noros si ninsori.
 In fine, am avut numai 30 min. expunere(15x120"),ISO 800, Canon 1100D-mod.TS80ED+0,8xFR/FF(FL 448mm, F/5,6), HEQ5+EQmod. Ghidaj: PHD+50mm finder+ALccd5.
 Cadrele au fost capturate inainte de a ajunge la meridian si inainte de rasaritul Lunii( alte 25 cadre trase dupa aceea au fost inutilizabile-prea "laptoase", stack-ul din DSS cu toate a fost mult mai prost decat numai cu primele 15 cadre). In plus pentru primele nu am avut cadre flat- am miscat camera inainte sa-mi aduc aminte de ele.
 Am incercat in post procesare sa mai scap de gradient si de zgomotul datorat numarului redus de cadre. Drept urmare background-ul a iesit prea negru in stanga si o imagine cam "soft".
 Cer senin!