-----------------------------------
Daniyyel
27 Feb 2013 12:17


-----------------------------------
Este adevarat, nu contest faptul ca fata de multe alte tari din vest, stam destul de bine la capitolul poluare luminoasa, insa stam foarte prost la capitolul economisirea energiei.

In cazul meu, peste drum am o scoala si 3 terenuri sintetice renovate + o sala de sport exterioara care toate apartin scolii (cred) pentru ca sunt situate in curtea scolii. Iar acele reflectoare stau aprinse de la ora 7 seara indiferent daca cineva foloseste sau nu terenurile respective - si stau aprinse pana dimineata. 

Ce am observat este ca au propriul lor sistem de iluminare deoarece luminile din interiorul curtii scolii se aprind si se sting individual de iluminatul stradal. Ori toata treaba asta este o risipa si aceasta risipa se plateste din banii publici, la care vrem nu vrem contribuim si noi lunar.

Iar referitor la urcatul pe bloc, nu este o solutie prea viabila in cazul meu :) Am fost pe bloc si situatia este aproximativ aceeasi (bloc de 4 etaje doar) - dar oricum e mai bine decat la etajul 1 unde toata  lumina imi bate in ochi :)


Oricum nu ma las rezolv eu situatia intr-un fel sau altul :) -  de spart becurile nu se pune problema, sunt prea departe pentru o piatra si sunt indreptate in jos - plus ca in spatele scolii este sectia de politie :D