-----------------------------------
Catalin Paduraru
10 Dec 2006 11:19


-----------------------------------
Felicitari pentru palmaresul impresionant $arpe!
Mi-am construit si eu un telescop tot de 114 F/8 (eu sunt abia la numarul 1). Partea de optica am primit-o din SUA, bineinteles tot cu ajutorul lui Alin Tolea (mersi Alin). Desi folosesc deja telescopul, am probleme din cauza unor solutii adoptate de mine in legatura cu aderenta inlelelor si a placii de la baza monturii; asa ca vroiam sa te intreb daca sti cumva la ce magazine as putea gasi (in Romania) teflon si melamina (in special teflon).

Pai prin cate magazine am cautat nu am gasit in nici unul teflon. Eu am teflonul cumparat de la Alin (experienta si-a spus cuvantul: mi-am cumparat din SUA tot ce nu gaseseam in tara) si ebonystar am gasit la magazinele cu mobila de bucatarie. Teflon nu stiu unde ai putea gasii dar ebony sigur gasesti in bricostore. Se gasesc sub forma unor fasii lungi de 30cm si late cam de 4cm. Se folosesc ca si cant pentru blatul de bucatarie. Adica daca tai balatul se lipeste chestia asta pe margine ca sa nu se vada urat. Sper ca ti-ai dat seama de ce vb. 
Eu unul am experimetat si cu cercuri din tub PVC dar tot pe teflon si merge super. 
Odata, am vazut la un prieten ca folosise niste opritoare de usi care nu stiu din ce erau facute dar mergeau bine cu tubul de pvc. Cred ca singura solutie este sa experimentezi pana gasesti ceva care sa iti place.
Numai bine!