-----------------------------------
murrix
14 Feb 2013 21:03

Dezamagire
-----------------------------------


        A sosit "minunea". Nu ma plang de 1 zgarietura pe corpul telescopului, dar lipseau: prisma 90°; lentila corectoare de 1,5, lentila Barlow. Deci destule "amanunte", cat sa reduca valoarea refractarului la 5-10%. In plus, cremaliera de la ocular cam stramba si cu "hopuri", iar la fixarea ocularului lipsea deja 1 din 2 piulite.
    Am sunat la hypermarket, la al 2 lea magazin au un exemplar sigilat ( in cutie). Am fost contactat inclusiv de vanzator, asa ca l-am rezervat pentru maine. Pretul..imbatabil: 238.5 lei. Daca totul e ok... al meu e !!!
    Partile pozitive: intr-adevar, trepiedul e solid, montura e ok si prin luneta cautatoare se vede bine. In plus, avea si un micut filtru selenar (verde). Daca al 2 lea ar fi in stare perfecta....
    Sper sa trec de la agonie la extaz. Asta nu inseamna ca ma astept la performantele unui Dobson, dar cat de cat la un refractar de 60 onorabil.
    O sa-mi ia cred, ceva timp, sa ma obisnuiesc cu el. Asa ca va fi esentiala comunicarea pe forum cu incepatori ca mine, cat si cu oameni cu ceva experienta. Ma bucur pana atunci de lecturi interesante pe forum.
   Intrebare: Eyepieces: SR4, H12, H20 (24.5 mm) inseamna ca voi gasi componente potrivite in viitor? daca nu ma insel, asta e sub 1 inch, deci piesele de 1,25 inch ies din discutie? Sau exista adaptoare?