-----------------------------------
Teo
06 Feb 2013 19:40


-----------------------------------
Ca sa nu comparam mere cu pere, nu ar trebui sa compari imaginile tale cu imaginea lui. Aparatura, conditiile atmosferice, experienta pot sa difere.
Iti sugerez urmatorul experiment: fa un stacking cu cele doua cadre ale tale si vezi daca rezultatul e mai bun decat fiecare cadru in parte. Nu stiu daca rezultatul va fii relevant din cauza ca ai doar doua cadre pentru stack. Dar cred ca merita incercat...

Ca sa nu mai lungim discutia fara rost, eu ti-am explicat exact punctul meu de vedere in mesajul anterior.

Nu au fost comparate mere cu pere ( ci doar imagini selenare obtinute prin tehnici diferite), dar daca doresti sa o faci personal nu ma deranjeaza.

Poti experimenta diferite variante, pentru ca fiecare este liber sa isi perfectioneze tehnica.
Pana la urma conteaza ca rezultatul final sa fie unul frumos !

Nu ar avea niciun rost sa suprapunem doua cadre bune (single frame) pentru ca mare imbunatatire nu ar iesi.  Daca am fi avut macar zece sau cateva zeci de cadre bune, cu siguranta ca ar fi iesit un rezlutat mai bun dupa suprapunere .

Era vorba doar despre o sugestie pe care am facut-o unui coleg, sugestie care dupa cum bine stii tine de alta tehnica ( afocala ) deci nu de fotografia in planul focal, fotografiile fiind cadre unice.

Daca consideri ca aici comparam mere cu pere este libera ta optiune sa crezi ce doresti si sa experimentezi ceea ce consideri.

Subiectul il consider incheiat din mesajul anterior, de cand ti-am argumentat si explicat foarte clar continutul afirmatiilor mele anterioare.

De asemenea am spus mai sus ca :

"Sigur ca sunt de acord cu faptul ca o fotografie alcatuita din zeci sau sute de cadre suprapuse, corect realizata depaseste la numarul de detalii o expunere unica."


Numai bine !