-----------------------------------
murrix
05 Feb 2013 18:40

murrix - total newbie -
-----------------------------------
Va salut cu drag, din Banat. As vrea sa-mi implinesc un vis mai vechi, cel de a putea privi cerul de aproape. Sper ca in saptamanile viitoare, sa pot intra in randul "lunetistilor", atat cat imi permite, de moment, bugetul. Doresc sa-mi apropii spatiul cosmic, cat si sa fac observatii terestre, din locuri inalte. Peste ani, sa trec si la foto. Pana una-alta, primesc bucuros informatii si sfaturi.  Voi avea un buget mic, undeva intre 350 si 550 lei. Pana acum, m-am invartit in jurul: Celestron PowerSeeker 60 EQ, refractor;  Seben Star Commander 60/900; Celestron Travelscope 70. 
Ideal ar fi sa contina oculare de 20; 10 si 4, lentila corectoare,  cat si un Barlow de 2 sau 3. Poate si un filtru selenar?  Cam pe acolo va trebui sa ma limitez.  Am ochit si vreo 4-5 furnizori. Unii nu dau o prezentare completa, altii au preturi excelente. Ideea de baza e ca nu voi putea investi in echipament o lunga perioada, deci imi doresc o "jucarie" cat mai completa si cat se poate de performata, la un pret minimal. In principiu, inclin catre un refractor, cu portabilitate mare, probabil altazimutal.
Varsta: 50 si 4 zile Alte hobbyuri: sisteme Linux, lectura, muzica ( hard-rock), etc.
adresa de e-mail, doar via PM.

Astept vesti de la forumisti !!!