-----------------------------------
bogdanbacila
01 Feb 2013 20:28


-----------------------------------
Salut colegi,

In primul rand va multumesc tuturor pentru sfaturi. Chiar ma ajuta.

Cred ca cea mai buna idee ar fi sa renunt la adaptorul M42 + "teava" de care este prins, pentru ca, capatul acestei tevi, pe care este prins adaptorul M42, se afla aproape de punctul focal al obiectivului foto.. asta insemnand ca trebuie sa ma apropii cu ocularul foarte mult de acest adaptor....iar in 1-2 cm nu pre cred ca am loc de un alt adaptoar de la M42 la 1/25"... plus ca se mai pune si problema unui focuser, in ideea in care inelul de focalizare al obiectivului "nu face fata"... si toate acestea ar adauga o distanta suplimentara, de care nu dispun :(

Mergand pe aceasta idee, ma gandeam sa renunt la teava, cu tot cu adaptorul M42 (pe care le pot tine doar pentru foto, ca si solutie separata), si sa incerc o adaptare de la acel filet de 36mm diametru (cred eu) la un 1.25"... apoi dupa ce am aceasta adaptare (preferabil cat mai scurta, ca sa nu iau prea mult din focala obiectivului), sa ma gandesc la o prisma sau la un focuser...

Ce ziceti ? S-ar putea face o adaptare de la acel filet (poza 4) la 1/25" ?  Sau, s-ar gasi ceva pe piata, standard ?

Scuze daca tot insist cu intrebarile, dar as vrea sa iasa ceva frumos.

Multumesc,
si cer senin,
Bogdan.