-----------------------------------
teppisto
24 Ian 2013 13:17


-----------------------------------
Telescopul C8 S-GT E un instrument bun, care merita, sau cere, oculare bune, de camp larg, pe la 70 grade, mai cere si o iesire pe 2'' adica 2 inchi, in locul celei de 1,25'', o diagonala dielectrica, un barlow ED sau mai bun, eventual un reductor de focala dedicat, de 0,63x, adica in general lucruri care nu se vand in truse, si nu intra la categoria ieftin. Dar cand iei un telescop de circa 2000 de euro, nu cred ca te poate speria un ocular de 100 de euro, sau peste, chiar daca iti trebuiesc vreo 3-4 astfel de oculare. Evident ca va da rezultate si cu oculare ieftine, dar pentru asta nu ai nevoie de recomandari. Dar jumatate din calitatea imaginii o da (sau nu) ocularul.

Oricum, oferta este foarte mare in aceasta directie, si la cele cinci sau sase magazine care opereaza in Romania, poti gasi destule, de la un minim de vreo 20 de euro, la peste 500 bucata. Depinde unde vrei sa te incadrezi, dar categoria care merita incepe aproape de suta.

corect.. la vremea cand am luat aparatul a fost mai scump de 2 mi, nu ar fi o problema cateva oculare, treaba este ca nu prea ii dau de cap, nu stiu sa fac alinierea polara si nici cea cu 2 stele...  nu stiu cum sa aleg un ocular  bun.. nu pot doar sa-l aleg doar dupa pret.. categoric cu cat este mai scump trebuie sa fie mai bun... daca imi poti da te rog niste linkuri de unde sa comand mi-ar fi de mare folos