-----------------------------------
catalinmoroti
09 Ian 2013 11:43


-----------------------------------
Salut,

Contrar la ce am scris intr-un post mai sus,am achizitionat un binoclu Celestron SkyMaster 15x70 de la Alcor Bucuresti.Vreau sa spun ca domnul Alexandru Costescu de la Alcor este un super domn.
Dupa lungi cautari si mai ales dupa ce am testat un binoclu identic la un amic,m-am decis sa imi iau si eu unul.Mi-a placut enorm cu se vedea prin el,cum sta in maini,m-a atras la prima atingere ca sa zic asa.Vreau sa spun ca functioneaza perfect,este colimat perfect,nu prezinta astigmatism.
L-am testat exact cum a scris zoth in postul ,,Verificarea colimarii binoclurilor,, 

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=1088 

Ieri l-am testat si pe zi si noaptea.Intradevar noaptea trebuie trepied neaparat.Cu certitudine o sa imi iau si un adaptor pentru trepied pentru ca cel original e din plastic si se simte miscarea lui pe trepied.Dar l-am testat cu un adaptor de metal si sunt foarte incantat.Are o imagine perfecta zic eu fata de Auriol,nici nu se compara.Nu prezinta nici un pic de astigmatism.Stelele se vad perfect.Jupiter este perfect rotund si plus ca azinoapte am vazut toti 4 satelitii.Pleiadele ,o minunatie,nebuloasa din Orion la fel,galaxia Andromeda am gasit-o imediat,plus ca le gasesc foarte usor pe cer fata de Auriol.Am fost super incantat.Parerea mea este ca se poate sa cumperi si obiecte noi care sa functioneze OK.

Toate cele bune.