-----------------------------------
Mircea Pteancu
04 Ian 2013 21:16


-----------------------------------
dragos.n
Eu chiar ma bucuram ca incepem sa colaboram.
Nu stiu despre care mesaj cu 1918 vorbesti.Daca eu am fost autorul,te rog iarta-ma.
Daca l-a lansat altcineva...da-l uitarii.
Am avut un cumnat:cand era treaz era ,,pita lui Dumnezeu'',cand era beat ,merita sa-l strangi de gat.
Si aici pe forum suntem unii care ne imbatam de la cuvinte dar pe urma ne trece.

Eu parca si vad cativa comercianti prezenti la intalnire si un roi de incepatori ,frangandu-si mainile (bani putini,dorinte mari,ocazia trecand pe langa ei) si incercand sa se hotarasca ce telescop sa-si cumpere.
Ce vor face fara sfatul tau?
Esti mentorul unei generatii de astronomi amatori care iau decizii in baza unei educatii,nu dupa impulsuri (ultimii zece ani) sau dupa rarele ocazii (in timpurile mai vechi).
Ai dovedit de atatea ori ca esti un om rational,te rog sa te mai gandesti.

jimao22
foarte de acord cu cele spuse,cu prioritatile,cu modul general de organizare ,cu numarul  limitat de prezentari si cu durata limitata a fiecarei prezentari.
Desigur ca star-party-ul nu trebuie sa lipseasca.
Ba chiar trebuie sa ne pregatim pentru toate eventualitatile-daca ,de pilda, nu avem senin noaptea.
Performantele telescoapelor si binoclurilor pot fi comparate si la lumina de zi ,deci trebuie sa ne pregatim mire ,stea artificiala si (de ex.) retele Ronchi.

Mircea