-----------------------------------
Daniyyel
03 Ian 2013 13:34


-----------------------------------
Buna Tim3a si bine ai venit pe forum! 

Din proprie experienta iti dau si eu un sfat! 

Nu demult eram si eu in locul tau prins in febra telescoapelor cu un buget asemanator cu al tau. M-am documentat, am stabilit ce vreau sa vad si am optat (din lipsa de fonduri mari) pentru un reflector Omegon 150/750 pe EQ3 - un telescop mediocru spre slab.

Pentruca am asteptat 3 saptamani si telescopul nu venise inca in stocul magazinului, am inceput sa mai caut si alte optiuni. Si am gasit o bijuterie de telescop sh intr-un anunt pe internet. Sky-Watcher 150/750 Black Diamond si cu montura imbunatatita eq3-2 la acelasi pret ca Omegonul. 

Telescopul era in perfecta stare cu o optica ireprosabila. Asa ca poti opta in siguranta si pentru unul second. Asa ca la aceiasi bani pe care i-ai da pe un telescop mediocru nou, iti poti lua unul de o calitate superioara - asta a fost cazul meu. Acum fiecare face in functie de cum se simte comfortabil.

Iar cu privire la binocluri sunt de acord cu Teo si Dragos. Sunt niste instrumente foarte utile, dar complementar, pe langa telescop. Dupa ce ai un telescop bunicel iti poti lua cate binocluri vrei. Si e si util in cazul in care ti-e lene sa scoti si sa montezi telescopul.

Astea fiind zise iti urez succes in decizia de achizitie pe care o vei lua si cel mai important e sa fii multumita de alegerea pe care o faci. 

Cer senin!