-----------------------------------
ursamajor
31 Dec 2012 22:36


-----------------------------------
N-are absolut nimic dacă e domnișoară, dimpotrivă. Dar are pe partea cu șurubăreala, unde procentul de pricepuți aparține, fără a fi misogin, tot băieților.
Pe de altă parte, am spus că trebuie să te decizi ce tip de observații (sau poate chiar fotografie) să faci, fiindcă e mai ușor să primești sfaturi. Telescoapele și lunetele nu sunt ca o ținută casual, de toată ziua și toate tipurile de observații. De aceea, va trebui să specifici dacă vrei să privești mai mult la planete sau să scrutezi cerul în căutarea nebloaselor, galaxiilor sau a altor obiecte slab luminoase. Dacă pentru planete primează focala lungă, pentru obiectele slab luminoase apertura e cea de dorit a fi mai mare. Sper acum să fi înțeles cum stă treaba. Un all-arounder poate performa slab în ambele domenii, așa că e bine să începi prin a observa cerul, cum s-a sugerat mai sus, cu un binoclu și abia apoi să te hotărăști asupra cărui tip de observații vei zăbovi mai mult. O idee e și să participi la un star party în zonă și să vezi ce și cum.
Eu o să mă retrag, fiindcă am tot dat sfaturile astea pe zeci de topicuri de achiziții și poate că au și alții de spus câte ceva.
Baftă!