-----------------------------------
ursamajor
17 Dec 2012 10:50


-----------------------------------
Doar ce am fost la Lidl și am testat și binoclul, și spectivul (telescopul). Binoclul m-a făcut să-l cumpăr. Spectivul e cam întunecat cu ai lui 20-60x. Însă, optic, e la fel de bun ca și binoclul. Pentru un începător ar merge "ca popa" și la Lună, chiar planete (Jupiter, Saturn). La 60x Saturn își arată "cornițele" (văzut personal acum ceva vreme tot cu un spectiv, rusesc), bănuiesc că și Jupiter e mai simpatic decât prin binoclu. Am destule instrumente, altfel l-aș fi cumpărat fără ezitare.
La binoclu (dar și la spectiv) imaginea e deosebit de clară. Deci, IMHO, merită cumpărat. Personal nu-l folosesc decât pentru terestru, dar, sincer, nedeosebindu-se de Phantom-ul 10x50 pe care-l mai am, cred că ar merge și la astro. După ce-l voi încerca, vă voi spune impresiile. Până atunci, dați năvală la Lidl!
Am uitat să spun: construcția e una foarte bună, mecanica e OK, tot binoclul este învelit într-un cauciuc catifelat, la fel ca al meu Phantom. Geantă și cordeluță de transport incluse. Deasemenea, conectabil la trepied.