-----------------------------------
MrMxyzptlk
14 Dec 2012 22:08


-----------------------------------
Valy stiam in ce ma bag :)
Oricum nu cred ca imi cumpar un telescop de 8" atat timp cat la observatorul astronomic local am access la unul cu 8". Stiu ca nu e al meu insa am access si asta inseamna ca pot s fac capturi cu el din cand in cand si un Mak de 5" ar fi unul foarte bun si ca portabilitate. De aceea ma orientez in continuare catre un Mak de 5", pentru ca teoria spune ca cu o camera care are pixelul de 5,6 microni pe baza site-ului http://starizona.com/acb/ccd/advimagingplanet.aspx in teorie pentru conditii normale am nevoie de o distanta focala de 4600mm pentru detalii cat de cat si 11500mm pentru cele mai multe detalii (desii in acest caz am nevoie de ceva conditii care nu prea exista :)) ), si m-am tot gandit ca cu un Mak de 5" si un Barlow 3x sunt tocmai in preajma de 4600 mm ca distanta focala, si cu un Barlow 5x undeva intre cele doua valori. Oricum pentru moment am comandat si un adaptor pentru proiectie afocala pentru webcam sa vad ce va iesii :) Daca nu-mi place vand mai departe :) Insa in rest ceea ce am avut in cap este undeva ce a descris mak, in afara de telescop unde raman cu ficsatia mak 5" sau daca am putin noroc si bani unul de 6". La planete cred ca ma vor ajuta mult, si din cauza distantei focale poate sa fie un ajutor mai mare decat un newton de 6" cum am acum cu distanta focala de "numai" 750mm. Va multumesc pentru idei, si astept si alte idei daca are cineva :)