-----------------------------------
alex1209
14 Dec 2012 17:19


-----------------------------------
Salut, dragi colegi. Nu am mai scris de mult aici, dar asta nu inseamna ca nu am facut observatii. :wink: .

Ieri, 13.12.2012, cu 8 zile ininte de apocalipsa :lol: am iesit putin pe terasa ca sa simt si eu gerul.
Am dat zapada , mi-am facut loc pentru observatii.

Era ora 21:00 cand am inceput observatiile. Am stat 10 minute sa se aclimatizeze luneta.
Am inceput cu Jupiter si cu satelitii lui, observat la 36x si 90x, l-am vazut foarte bine :) si benzile de nori la fel.
Au urmat pleiadele foarte straucitoare prin luneta, cerul, era cristal deasupra, spre orizont incepea sa se strice.

Orion-ul(nebuloasa) ma surprins cat de bine se vedea prin luneta. Nu ma asteptam sa se vada asa de bine. Cred ca, chiar a fost seeing bun. Am observat-o la 36x, nu mai imi luam ochiul din ocular, am marit si la 90x, se vedea si mai bine :o  :shock: . Era destul de sus pe cer Orion-ul pe cer si am profitat.

Am vazut si "stele cazatoare" :D  :o . Ma credeti sau nu, ceam mai lunga, ca si interval de timp, a fost de 3 secunde, parca eram in filmele SF :P .Si multe am mai vazut pe timpul observatiei.

A fost cea mai buna noapte de observatii a mea de pana acum, chiar daca a durat doar o ora.


Cer senin tuturor
Alex