-----------------------------------
Adrian Sirean
10 Noi 2012 02:38


-----------------------------------
Da, asa este. Nici nu se pune problema de diametre mici. Stict la vizual este nevoie de apertura. Cand seeingul nu permite planete, sarim la DSO si invers. Cred ca am inteles pana la urma cum sta treaba. O apertura cat mai mare si lucrata cat mai precis sta oricand in fata uneia mai mici de tip Mak sau SC. 
O intrebare mai am referitor la montarea instrumentului. Si ii este adresata in special domnului Octavian: Acest instrument 14 sau 16 inch se poate manipula doar de o sigura persoana? Am 1,85 inaltime, vreo 110 kg, bine mancat :) si relativ relaxat. Vinerea instalat si Duminica dezinstalat. Nu il pot lasa desfacut in curte mai mult de doua zile. Mai ales ca sunt plecat in timpul saptamanii de acasa. M-am si gandit la o prelata sa-l acopar intre observatii.

Chiar si asa nu stiu daca ma mai incadrez pana de sarbatori sa fac miscarea asta. Oricum este urmatorul pas si ultimul cred in materie de telescoape. Deja am cheltuit mai mult decat mi-am propus, dar cand te prinde greu mai scapi.