-----------------------------------
aecrimla
26 Noi 2006 23:38


-----------------------------------
Pe ce telescop vrei sa o pui ? Pentru planete instrumentul ideal ESTE webcam-ul cu cip ccd - asa ca o sa-l folosesti pt DS.  Ai autoguider ? - mai intai iti trebuie asa ceva cu care sa ai erori de maxim 5 secunde de arc .Pentru impresii mergi pe cloudynights.com .Momentan sunt pe cale sa-mi iau un 300d si sunt sigur ca este alegerea corecta.Mai incolo cine stie poate o sa-i dau jos si filtrul .
Pai am mai multe instrumente, si inca nu stiu pe care i-l voi pune...
Am si 300d dar,... cu asa ceva + adaptoare am terminat Montura la ETX90 PE din cauza greutatii aparatului + toate adaptoarele ce trebuiesc montate pe OTA.
Daca vrei sa-tzi iei asa ceva gandeste-te bine mai inainte caci vei vedea cu greutate prin Viewfinderul aparatului in timp ce focalizezi ceva si la terminarea observatiilor vei vedea ca desi se vede bine in Viewfinder poza este cam de KKO.
Eu am incercat DSLR-ul la poze Lunare , si unele au iesit bine iar altele nu, majoritatea NU.
mi-am luat si Remote control la el in speranta ca voi obtine rezultate mai bune fara trepidatii, dar ....nix tot asa.
si inca ceva ......fff important....... VEZI CA APARATUL ARE O VIATZA DE MAX 30.000 DE CLICK-URI....POZE FACUTE.....DUPA CARE MOARE INSTANT.

http://www.dcresource.com/forums/showthread.php?t=14349

Mai sunt si altele dar mi-e lene sa caut....
daca vrei cauta tu cu google asta :

ERR 99

....si vezi ce gasesti.
Eu i-l am de 2 ani shi deja am ajuns la 18.000 poze ( clickuri) shi ma gindesc sa-l vand ..... !!!!!!
Daca vrei sa-l iei Second hand , sau de la Tare'ce prieten , vezi mai bine cate poze are facute cu el........(uita-te pe net la review-uri , la utilizatorii care i-l au deja.

In plus un Astro CCD , este mai usor si imaginea o potzi vedea live pe ecranul Laptop-ului si faci corectiile necesare, Live, ceea ce la 300 D nu potzi face .
Gandeste-te bine inainte de a cumpara , ca-i o Carutza da bani ...in plus vezi ca au aparut serii noi de DSLR-uri de la Canon care sunt net superioare....