-----------------------------------
zoth
26 Noi 2006 11:06


-----------------------------------
mircea, eu chiar nu te mai inteleg.
ai vrut o discutie onesta si obiectiva asupra diferitelor instrumente si a rezultatelor lor vizuale si tu vii cu afirmatii de genul asta:
Eu am deja unul de 3,5" si pot spune ca la claritate este net superior unui Refraktor 80/600 ED APO...
nu dai nici un detaliu suplimentar.
cum ai facut aceasta comparatie?
-ai pus cele doua instrumente unul langa altul?
-ai folosit acelasi tip de oculare?
-ai mers la aceeasi magnificatie?
-ai observat aceleasi tipuri de obiecte si cam in aceleasi conditii de seing?
-ce detalii ai vazut cu unul si cu celalalt?
-care sunt diferentele intre instrumente la observatii planetare, dar la deepsky?

uite ce spui tu:
In rest calitatea imaginii este net superioara unui refractor... 
asta e pur si simplu bascalie mai ales ca e in contradictie si cu teoria!
parca spuneai ca ti-a placut prezentarea lui skywatcher, pai se compara cu prezentarea ta?
intr-un topic alaturat vroiai altceva:
de aceea zic eu ca ar fi bine sa vorbim intre noi aici pe forum, sau ma rog ar trebui creat un topik nou referitor la instrumente care au aceeasi deschidere ( apertura) dar diferite constructiv sa se vada prin imagini captate cu ele , ce diferente sunt. 
Spun asta deoarece fiecare "crede" ca instrumentul lui este mai bun , fata de alte tipuri sau de acelai tip dar cu apertura mai mar, decat al altora. 
si mai mult:
Sper sa deschida un topik nou sau o rubrica noua ( nu stiu cum se numeste) cu diferente despre instrumente astro , unde sa nu se mai faca mishto de ce si cum are fiecare ci sa se dezbata concret asupra caracteristicilor instrumentelor existente.... 

eu vad ca tu mergi exact in directia in care nu vroiai sa ajungi!
revin-o te rog cu amanunte concrete asupra comparatiei pe care ai facut-o...

CAVOK si tie!