-----------------------------------
Alexandru Rautu
25 Noi 2006 17:10


-----------------------------------
Domnule Iacob, trebuie sa stiti bine ca nu pot defini energia decat ca fiind capacitatea unui sistem fizic de a produce schimbare.
Ce sa-i fac, deformatie profesionala... :D. E adevarat ca sunt multi care au energie dar nu produc schimbari: asta se cheama energie potentiala. :lol:


Hai ca-mi suntetzi simpatici amandoi ... :D Domnul Iacob vorbeste din  filozofie (adica "aberatii" fizice :) ) ... Eu unu m-am jucat cu "energia" asta destul de mult ( altzii o viatza  8) ) si mi-am pus si eu intrebarea ce e aia energie; problema e ca acesta intrebare nu doreste un raspuns din partea fizicii, ci unul mult mai adanc... dar intr-un final am realizat ca intrebarea era inutila ... pentru ca ne punem intrebarii fara rost, intrebarii care nu cauta un raspuns specific, ci unul care sa ne bucure pe noi pt ceea ce am putea realiza, adica sa descrie energia sau s-o intelegem dupa bunul plac ... 

However ... conceptul de energie e ca si notiunea de spatiu ... concepte pur matematice si nimic mai mult, adik domnul Iacob n-o sa vedeti niciodata o "bucata de energie in mana" :) daca ma intelegeti ce vreau sa spun ...asta am invatat si io in ultimul timp, ca fizica nu trebuie vazuta atat de profund ... otherwise nu mai e fizica ...

 :arrow: Acuma vine si o intrebare pt. special pt. domnul Iacob :

Dumneavoastra sunteti sigur ca incercatzi sa vorbiti despre fizica ?