-----------------------------------
Adrian Sirean
25 Oct 2012 21:37


-----------------------------------
Gata. A sosit :D. In toata splendoarea lui: Baader Hyperion Asferic 31mm. 
Cateva detalii: este putin mai mare ca Hyperionul de 24mm dar mai mic decat Hyperion zoom, este foarte robust, iar finisajul este excelent ca la toate Hyperioanele de altfel. Nu-mi dau seama daca este mai greu sau mai usor decat Hyperionul de 24, probabil tot pe acolo. Diafragma este prinsa de partea care intra in focuser. La o analiza foarte rapida, exact cum preconizasem, pot spune ca presteaza mult mai bine ca Hyperionul de 24mm, cerul este mai negru iar stelele sunt punctiforme aproape pana la margine. Cireasa de pe tort chiar este data de campul aparent de 72 grade, care desi nu e cu mult mai mare decat 68, isi face cu brio simtita prezenta. Marginile campului sunt crisp si clare, acestea putand fi observate fara a misca capul deloc (boala mea). Deasemenea nu vigneteaza deloc cand este introdus in focuser comparativ cu Hyperionul de 24mm care are o usoara vignetare. Un singur lucru negativ: acest ocular nu se poate folosi pe 1,25", vigneteaza extrem de tare, campul ramas fiind in jurul valorii de 50-56 grade. Pentru mine nu este o problema, il voi folosi exclusiv pe 2 inch. Astfel nu-mi mai ramane decat sa astept cer senin si fara luna, sa-l pun la treaba pentru a vedea adevaratul sau potential.

In speranta ca nu v-am plictisit prea tare atasez mai jos cateva poze.