-----------------------------------
moftangiu
25 Oct 2012 11:24

Sfat achizitie binoclu
-----------------------------------
Salutare, 

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, in ceea ce priveste achizitia unui binoclu. Telescop, anul viitor :)

Am tot citit zilele astea, am inteles utilitatea unui 10x50 ca si camp vizual si luminozitate, insa cum as vrea sa-l folosesc exclusiv pentru astro, m-ar interesa totusi si un pic de putere, asa ca 15x70 pare un pic mai interesant.

Pe de alta parte, nici nu vreau sa investesc prea mult in asta, pentru ca daca imi va placea, voi trece la ceva mai mult. Si cum n-as vrea nici sa-l comand pe net si sa mi-l tranteasca curierul, am ramas la varianta Alcor (pentru ca sunt in Bucuresti si unde inteleg ca exista si un tip deosebit ?)

Prin urmare, optiunile au ramas din categoria asta, in limita a aproximativ 500 Ron
http://www.instrumenteoptice.ro/binocluri.php

Ceea ce nu stiu insa, este daca de ex. acel Celestron 15x70 ar putea fi decolimat direct din magazin sau daca garantia acopera astfel de probleme (prin prezentarile de la Celestron se specifica "no fault all life" sau ceva de genul asta).

sau

daca alt model decat Celestron este ma ok din punct de vedere al fabricatie (TS, Bresser, etc) si daca nu cumva un 10x50 de acolo este extraordinar fata de Celestron-ul de mai sus.

Din pacate, din motive obiective, trebuie achizitionat maine, prin urmare, aveti vreun sfat, avand in vedere link-ul de mai sus? 

Daca ar trebui sa luati chiar pentru voi, ce ati alege?

Multumesc!