-----------------------------------
Gaman Gabriel
07 Oct 2012 18:57

Astrofotografii in 3D
-----------------------------------
De ceva vreme sunt pasionat de tehnologia 3D. Mi-am confectionat o pereche de ochelari 3D cu ajutorul a doua filtre Red si Cyan. Am gasit o multime de astrofotografii pe internet in 3D, si am fost foarte surprins sa vad cum se ridica muntii, cum se adancesc craterele, etc. Deschid acest topic in speranta crearii unei galerii interesante , cu astrofotografii 3D realizate de voi :D

Ce trebuie sa faceti pentru a crea fotografii 3D Anaglyph : Atunci cand realizati astrofotografiile, asigurati-va ca obiectul este surprins din doua pozitii, respectiv o fotografie in stanga lui, una in dreapta lui, dar diferenta dintre imagini sa fie mica, doar pozitiile obiectului sa faca diferenta. Dupa ce ati realizat cele doua fotografii, folositi acest soft pentru a crea rezultatul final : http://www.stereoeye.jp/software/index_e.html . Nu stiu daca am fost clar, dar nu este ceva dificil. Mai puteti cauta informatii pe internet.

Azi am incercat sa realizez cateva astrofotografii (facute aseara) in 3D. A fost un succes! 

FOLOSITI OCHELARI RED-CYAN.