-----------------------------------
saiph
02 Oct 2012 11:12

Re:
-----------------------------------
Nu mai speriati omul, eu de trei ani de cand am luneta nu am curatat-o deloc. Si nu stau in cel mai curat loc de pe pamant :). Daca nu pui mana pe obiectiv sau nu o scapi in noroi, mai bine nu ii faci nimic, doar protejata cu capac si atentie sa nu cada, fie si de pe trepied, daca o atingi din greseala. Eventual sa nu o tii in medii umede, am auzit (de la obiectivele foto vechi) ca ciupercile apreciaza coatingul, probabil are un gust bun :).


:))  Nu sperie nimeni pe nimeni, Valy.
Strica sa cunoasca niste treburi, pentru cand ii vor fi de folos?
Ca si cum ai zice ca sperii copilul daca-i zici sa se uite in stanga si in dreapta inainte de a traversa.

Daca vrea omul, poate sa-si pastreze topicul pentru mai tarziu, cand va fi nevoie si va acumula exprienta si va prinde suficient curaj pentru a face ce trebuie pentru ca instrumentul sa revina la viata.

Evident, nu se face nici o interventie din prima zi cand iti iei telescop. Si nici in urmatoarele zile/luni/ani (in functie de cat de atent il foloseste fiecare). Dar, in caz de ceva, stie ce are de facut. N-a zis nimeni, "fa asta, de cum il iei"...  Intretinerea este bine sa se faca cat mai rar si de preferat numai atunci cand te simti odihnit, relaxat, negrabit.


L.E.:  Plaja? :) nu, nu, nu! nisipul este poate cel mai mare dusman al opticii. ma refeream la mediul in care faci interventia, nu observatiile. poti sa observi si de pe plaja, dar sa verifici obiectivul la intoarcere acasa