-----------------------------------
saiph
01 Oct 2012 13:21


-----------------------------------
[Off Topic]

Tairul este cea mai buna alternativa pentru cei ce vor un instrument portabil si versatil. 300mm e o focala ok, iar de la 4.5 poti sa inchizi la 5.6 fara nici o grija (sunt totusi 66mm de sticla in fata).
Daca ii pui un barlow, o prisma/oglinda si un adaptor de vizual, iese o lunetica numai buna. Cel putin cel pe care-l am eu (photosniper) asa se comporta - desi optica e putin (dar numai foarte putin) depasita de vreme si de pretentiile de astro, recunosc: detaliile la puteri mai mari de 90-100x nu sunt de o claritate exceptionala, insa imaginea este inca acceptabila.
Punctele forte sunt robustetea designului (in Soviet Russia, metal builds you :D), posibilitatea de a deschide/inchide diafragma (pt modul vizual, ma refer; modelul lui Max pare ca are reglare pe inel; modelul meu are o parghie care face CLACK! :) -  ma mir cum il folosesc unii pentru wildlife, ca nu permite si reglarea continua, ci doar in trepte), irisul cu multe lamele si nu in ultimul rand, focuserul (modelul meu are R&P).

Succes la vanzare si spor la observatii viitorului posesor al obiectivului.