-----------------------------------
MrMxyzptlk
30 Sep 2012 21:12


-----------------------------------
Multumesc pentru raspunsuri. 
Imi puteti da cateva exemple de binocluri "bune" (pe care sa le si pot cumpara)?

Spre exemplu, credeti ca merita banii binoclul asta: 

Totul depinde de om. Eu personal nu am folosit binoclu niciodata (insa, vreau sa-mi cumpar una acum :D). Insa am inceput astronomia mai ales invatand cerul fara binoclu, numai cu ochiul liber. Oricand stiam care este steaua cea mai luminoasa, unde se afla planetele s.a.m.d. Deci stiam cerul fara ajutor. Asa ca m-am aruncat in astronomie direct cu un telescop 150/750 si nu-mi regret decizia. In acest moment vreau sa-mi cumpar binoclu pentru ca este mai portabil, ma ajuta si la observarea avioanelor si desigur este foarte portabil. Ideea este ca daca te simti destul de confortabil intre stele fara binoclu, nu este musai sa inveti totul cu binocluri. Degeaba stii unde gasesti obiectele Messier, in afara de cca 10 obiecte restul nu vor fi vizibile din binoclu, si o sa ai experiente mai frumoase cu un telescop. Eu as merge cu Dobson 8". O alta idee ar fii sa te duci la o sesiune de observatii cu cineva sau la un star party sa faci observatii cu diverse instrumente prezente acolo, ca sa-ti faci o ideea ce vrei sa-ti cumperi.