-----------------------------------
Blakut
20 Sep 2012 15:53

Propunere pentru Jupiter
-----------------------------------
Salutare, nu am mai intrat de mult pe forum (nu mai sunt in tara, acum imi fac masteratul pe astro), dar am norocul ca universitatea la care sunt sa aibe un observator mic si un grup de studenti interesati de observatii, 3 suntem romani!

Cu totii am auzit de recentul impact pe Jupiter, observat din intamplare de catre un amator. Si mi-a venit o idee, ce-ar fi daca am reusi sa facem un grup de amatori care sa observe Jupiter, in video, prin telescoapele lor, oricat de des pot? Ar fi interesant de vazut cat de des au loc asemenea impacte, din moment ce ultimele au fost observate din greseala inseamna ca nu exista nimeni care sa monitorizeze planeta Jupiter, si se pare ca impacturile sunt mai dese decat se astepta. Problema e desigur ca nimeni nu are timp sa stea sa observe doar jupiter... de aceea ma gandeam sa incerc sa strang un grup cat mai mare de amatori, din oricate tari posibile, astfel incat sa se rezolve problema acoperirii observatiilor. 

As avea nevoie de sfaturile si parerile voastre: merita incercat asa ceva? Adica facut o pagina web, facut galagie pe cat mai multe site-uri etc? Astept pareri, sfaturi si critici. Multumesc.