-----------------------------------
dmtr69
17 Sep 2012 11:33


-----------------------------------
@nobody
Multumesc pentru link-uri. Am mai incercat "gradient removal " din IRIS dar numai pe imagini deja "intinse" (.bmp). Aveam o valoare BK de numai 40. Evident ca rezultatul nu era cel asteptat. Nu mi-a dat prin cap ca trebuia sa fie primul lucru dupa stack(cu fisierul TIFF de 16b). Am sa incerc maine, dupa ce voi ajunge acasa. Aseara am incercat o procesare integrala cu IRIS a setului de poze folosit pentru M45. Cand am ajuns la "stellar registration", a inceput sa-mi dea mesaje de eroare(imaginile nu se potrivesc si nu se pot alinia). Ar fi trebuit sa folosesc metoda manuala cu linie de comanda. 
 Gimp este intr-adevar pe 8b. Dar viitoarea versiune 2.10 se anunta si pe 16/32b .Sau daca te pricepi la compilat soft, ai putea sa-l modifici acum.(&#8220;The development version of GIMP is now capable of processing images in 16-bit and 32-bit modes, integer or float at your preference.&#8221;). Unealta ce-am folosit-o este in PaintTools->Blend(gradient liniar). Lucrand pe 8b, am aplicat-o pe imaginea finala.
@Emil Kolbert
Multumesc pentru tutoriale. Photoshop-ul este softul de refarinta in orice prelucrare digitala. Am sa caut totusi uneltele echivalente in Gimp, pana o sa-mi permit PS.
In DSS folosesc mai mult ca metode de stacking "Auto Adaptive Weighted Average" si "Entropy Weighted Average (High Dynamic Range)". Parametrii sigma-kappa nu i-am schimbat niciodata ca nu am stiut ce fac.