-----------------------------------
Alexandru Savin
07 Oct 2012 11:39

Obiecte Messier
Salutare!
Vineri am fost la o sesiune astrofoto in care am reusit sa fac cateva expuneri.
Echipament:
NEQ5, 100 F9, Orion SSDSI II, expuneri 7x1minut pentru fiecare obiect. Fara dark,flat.

Imaginile prezentate sunt doar stack-uite fara alte procesari.
Momentan nu stapanesc Maxim DL la prelucrari.

gabi
07 Oct 2012 12:36


Foarte bine pt. Inceput.

saiph
11 Oct 2012 21:44

Re:
Arata promitator, Alex! ;)

Daca reusesti sa prinzi mai multe cadre si sa te joci cu timpii de expunere (prin mediere si apoi insumare si combinare HDR a cadrelor) vor capata aspectul de poze 'profi' spre care tindem cu totii (sper) :)


Cer senin si spor in continuare la observatii!

Erwin
11 Oct 2012 21:50


Mie îmi par foarte arse, trebuie să reduci timpul de expunere &#537;i să măre&#537;ti numărul de cadre. Spor!

Alexandru Savin
22 Oct 2012 20:56


Poze facute  vineri noapte la Fundulea.
Expuneri 20 x 30 s cu Orion SSDSI II mono, de data asta am pus si elementul Peltier la ''racorit'' camera.
SW 100ED F9 ,neghidate, in bataia vantului, n-am mai putut obtine 60s ca la celelalte poze. 

Prelucrate cu Maxim DL (atat cat am stiut).

Cer senin,
A.

saiph
22 Oct 2012 23:20

Re:
M1 arata aproape ca in 12"-ul lui Canis :)
Super, Alex!

La M42 ai fi avut nevoie si de expuneri la jumatate din timp, pt zona centrala; dar si de expuneri cu timp dublu pt zona exterioara. Insa asa cum ziceai, a cam batut nitel vantul, de data asta, din est, aducand frontul ala - desi nu a venit deasupra noastra, pana dupa 03:30 si nici dupa ora 4.

Mi-ar fi placut sa mai ramaneti o ora - doua (se mai ridica si M42 un pic).
O sa prelucrez si eu ce am reusit sa trag vineri - nu multe (aproape suficiente cadre, as zice), din cauza de..... incompetent user (o sa-mi lipesc bateria aia de montura :D). Daca nu era Dan, nici pe-alea nu le prindeam - si am ramas uimit, cat de bine se vede - abia astept sa vad cum ies la procesare.


Cer senin!

saiph
25 Oct 2012 00:54

Re: Obiecte Messier
Daca-mi permiti, Alex, am sa pun in continuare ce am facut cu cadrele pe care le-am tras vineri pe camp la Fundulea.
Sunt tot Messier-uri. Daca doresti sa pastrezi topicul pt postari personale, nu-i nici o problema, inteleg, deschid unul separat. Ma gandeam ca totusi fiind din aceeasi zona si perioada, nu ar fi tocmai nevoie de un nou topic.

Tin sa-i multumesc in mod deosebit lui Danquantum. Fara ajutorul lui nu as fi putut face nici o fotografie.  :)

Cam asa a iesit unul din cele doua obiecte la care ne-am pus Tair-urile la testat (eu pe 400D, Dan pe un Exa 1A). Urmeaza in curand si cel de-al doilea, probabil si filmele, pt comparatie.

[url=http://s120.photobucket.com/albums/o167/saiph_ro/outer_space/?action=view&current=M31_p_mix-sm_.jpg]M31


Cer senin!

Alexandru Savin
25 Oct 2012 08:13


Absolut!
Chiar imi face placere sa posteze si altcineva pe acest post!\


Cer senin,
A.

sternchen
25 Oct 2012 10:10


Foarte frumos ai scos M31!
Ce fel de telescop e Tair 300/4,5 ? zic ca are imagini f bune..

Alexandru Savin
25 Oct 2012 10:29


Este un obiectiv foto

saiph
26 Oct 2012 15:59

Re:
Salut.

Inca un obiect, tot de acum o saptamana, tot Messier, tot cu Tairul de 300mm si tot de pe campul de la Fundulea:

[url=http://s120.photobucket.com/albums/o167/saiph_ro/outer_space/M42/?action=view&current=M42_mix_sm_c_b.jpg]M42


Cer senin!