-----------------------------------
mircear
25 Iul 2012 01:22

Review binoclu Nikon Action VII 12x50
-----------------------------------
Pe scurt - NU - cel putin pentru astronomie.
Pe lung:
Am avut ocazia sa utilizez putin un asemenea binoclu. Mai mult n-ar fi avut rost dat fiind ceea ce numesc eu penalitatea opticii - un camp clar pe zona centrala de 40%~50% din diametru si o degradare din ce in ce mai accentuata catre margini. Aberatia cromatica existenta, sesizabila dar nu deranjanta. Cea de sfericitate si astigmatismul sunt de groaza - cel putin in cazul exemplarului pe care l-am avut pe mana. Ba mai mult, nici nu era macar constante - intr-o directie incepea sa fie vizibila la ~30%~35% de la margina, iar in partea opusa de pe la 25%~30%.
Binoclul 'Lidl' despre care s-a discutat putin pe forum e putin mai bun din toate punctele de vedere ale opticii, mai putin al luminozitatii, insa il gasesti la 1/4 din pret :roll:.
Singura calitate ar fi calitatea buna a constructiei, dar asta ramane de vazut in timp, ca si in cazul 'Lidl'-ului de mai sus.
Daca ar fi avut pretul de achizitie (de nou) la 1/2, as mai fi inteles. Dar si atunci ar fi de recomandat doar pentru observatii terestre.

P.S. cele de mai sus vin din partea unui Nikonist :)