-----------------------------------
Racu
06 Mai 2012 18:50

Prima mea astrofotografie, M5.
Dupa o intalnire cu D-nul Paduraru(ne vedem din nou la Fotogenica,Medias),8 lunii de "tehnologizare",softuri de neinteles,termeni nepronuntabili,spionaj pe forum,Google,etc.am reusit si eu ,din centrul Bucurestiului,Caderea Bastiliei,primul meu stack al lui M5.Lucrurile stau cam asa:
1.HEQ5 Pro Synscan
2.Equinox 80/500
3.Ghidaj spc900 fara mod +Phd guide prin 9x50 skywatcher
4.Canon 60D + Astrojan EOS,Maxim Dl.
5.Stack 12 Light frame-uri Raw(fara dark,flat bias) in DSS.
6.Jpeg prelucrat
7.Cer indurare Zeilor  !!!      :-)

CristiB
06 Mai 2012 21:02


Hmm, din centrul Bucurestiului?! Pentru un incepator as spune impecabil, dar stiu ca daca ati inceput asa o sa schimbati repede sectiunea forumului! Ce ,,soare" e acolo in dreapta jos??  :oops:

cmatei
06 Mai 2012 21:26


Durata subexpunerilor ? ISO ? Scopul si durata vizitei ? :)

Pur subiectiv, crop-ul imi pare sharpened cam agresiv, ceea ce a produs inele in jurul stelelor. Si ai cam mult verde (incearca [url=http://blog.deepskycolors.com/archivo/2010/04/26/hasta-La-Vista-green.html]HLVG daca folosesti Photoshop).

Cum te-ai descurcat cu expuneri scurte cu webcam-ul la ghidaj ? Daca poti, fa modificarea sa expui 1-2 secunde, si-asa nu e exagerat de sensibila.

Felicitari pentru debut si succes in continuare!

Racu
06 Mai 2012 21:40


"Soarele" ar fi 5 Serpentis,o stea dubla,expunerile au fost de 80 sec.,la iso 400.Va multumesc,si sunt sincer recunoscator pt.aprecieri.