-----------------------------------
xliviu
16 Apr 2012 16:32

sfat achizitie ocular(e)
Salut,
Am un mic telescop - Celestron FirstScope. Am citit despre el ce poate si ce nu poate. Pana acum e ok dpdv portabilitate, ca poti sa ii lasi si pe copii sa se joace cu el, observatii la luna, ceva planete. Pe viitor este foarte posibil sa imi iau un telescop mai bun, dar pana atunci as vrea sa il folosesc pe asta mic, cat se poate de bine, Cu ocularele cu care a venit nu prea sunt incantat (la luna e relativ ok, dar la planete lasa de dorit mult), asa ca as dori sa iau 1-2 oculare mai bune (sau 1 cu  barlow), pentru observatii lunare si planete, pe care sa le pot folosi ulterior si la un telescop mai bun. Si SH e ok.

Am citit recomandarile sa nu ma duc mai jos de 6-8mm cu telescop-ul asta. Eu as dori macar un ocular aproape de 8-10 cu eye-relief mai mare ~15mm (port ochelari). Am tot citit intruna de diverse oculare cu eye relief mai mare, dar fiind incepator am zis sa cer un sfat. Ca buget nu as vrea sa cheltuiesc acum mai mult de ~150-200 lei pe ocular.

Multumesc,
xliviu

sternchen
12 Iun 2012 22:30

salut
si eu sunt nou pe forum.As recomanda de la Astroshop .ro un zoom 7-21 APOla 49 euro.Eu am 8-21 APO Omegon si sunt multumit de el.A fost recomandat pt luneta mea de la Omegon.