-----------------------------------
Andra Gabriela Jitaru
29 Mar 2012 21:57

Primesc binoclu, luneta, telescop sau orice alt dispozitiv
Vreau sa fac si eu observatii astronomice si pana strang bani sa-mi iau un telescop bun , am nevoie de un dispozitiv ( binoclu, luneta ,telescop) cu care sa privesc cerul ...Daca aveti un suflet mare si  ceva disponibil nu ezitati sa scrieti un mesaj pe forum sau la adresa andra.jitaru@yahoo.com.
Va multumesc!

UFO
30 Mar 2012 00:23


Posezi deja, fara sa sti, un instrument astronomic cu care poti face destule observatii frumoase. Ai ghicit. Instrumentul despre care vorbim este chiar propriul nostru ochi , cu care poti urmarii mersul planetelor prin constelatii sau cu care poti surprinde fenomenul spectaculos al meteorilor.

Poti incepe prin a invata constelatiile, de exemplu acum planeta Marte se afla in constelatia Leu, daca o urmaresti din doua in doua zile, si iti notezi pozitia ei in raport cu stelele mai stralucitoare din Leu, vei obtine o frumoasa bucla, mersul aparent al planetei Marte printre stele.

Pentru harti poti utiliza programele de astronomie de planetariu, gasesti despre ele tot aici pe forum in rubrica dedicata lor, sau la o cautare simpla pe net. 

http://sarm.astroclubul.org/carti/

http://www.imo.net/visual

p.s. Cu totii ne dorim instrumente mai mari si/sau mai bune, insa, ce ar fi, daca am cere cu totii pe forum acest lucru ?   :roll: Tu ce crezi ?.

Andra Gabriela Jitaru
30 Mar 2012 08:47

parerea mea
Pai , ar fi cam mult haos si daca stau bine sa ma gandesc , poate nu este asa de rau sa stai cateva ore afara sa te uiti la stele si la Calea Lactee ( avand in vedere ca Universul este mai mult gol decat plin )...Dar eu tot imi incerc norocul  :wink: 
Multumesc de observatie !

dragos.n
30 Mar 2012 09:08


Andra, din cand in cand, aici pe forum s-au mai facut donatii. Sa speram ca si in cazul tau se va gasi un binevoitor. Oricum, apreciez franchetea ta. Mult succes.

UFO, bune sfaturile, dar sfarsitul, cu ps-ul ala, nu isi are rostul.

Laurentiu
30 Mar 2012 09:24


O solutie mai buna ar fi imprumutarea unui instrument de la un astronom amator din aceeasi localitate sau participarea la observatii impreuna cu posesorul instrumentului. Cu ocazia asta poti sa si inveti unele mici "secrete ale profesiei". 

Andra, incearca sa cautipe forum, la lista membrilor, un nemtean, sunt aproape sigur ca vei gasi unul  :wink: