-----------------------------------
Andra Gabriela Jitaru
25 Mar 2012 21:53

Un telescop..
Vreau sa-mi iau un telescop...si am vazut modelul FirstScope de la Celestron...cel care a castigat in 2009 ( Anul Astronomiei).
Ce parare aveti? E bun? Se poate vedea ceva cu el  :?:

Adrian Sirean
25 Mar 2012 22:23


Nu vreau sa te descurajez dar telescopul acela este destul de slabut. Cel putin cu ocularele stock care sunt sub orice critica. Ai putea sa scoti ceva de la el dar cu un set de oculare mai bune. In schimb ti-as recomanda un binoclu 10X50 cam in aceeasi bani. Cu acel binoclu vei ramane multi ani, iar pe parcurs daca iti place astronomia vei mai strange ceva la pusculita pentru un telescop mai mare. 
Parerea mea un minim de apertura indicat pentru a avea oaresce satisfactii: 130mm la newton sau 90mm la refractor.

racostru
26 Mar 2012 14:34


Daca vrei ceva de buget foarte mic, mai bine mergi pe varianta SkyWatcher. Macar are cautator inclus si e acelasi lucru. 

http://astromagazin.ro/catalog/telescop-skywatcher-heritage-76300-p-1438.html

Andra Gabriela Jitaru
28 Mar 2012 09:26

Am mai gasit ceva..
E destul de tentant avand in vedere ca este sub 100 lei ( :-o ) si are totusi trepied si luneta cautatoare.
http://www.astroshop.ro/omegon-telescop-ac-50-500-az/p,13759
Ce ziceti?Macar pentru vazut in mare planetele... nu prea ma pricep cu date de genul refractor

Emil
28 Mar 2012 09:45


"Refractorul 50/500 este o jucarie care poate aduce mai aproape copilului dumneavostra de natura"
Pana la urma un binoclu te va ajuta mai mult plus ca poti sa il iei cu tine peste tot...
Gandeste-te ca la acest pret calitatea este "deosebita" imi aduc aminte de binoclurile chinezesti pentru copii, la care (binoclul si nu copii) lentile erau din plastic... Mai ca dupa ce il foloseai trebuia sa mergi la optician sa iti "repare" ochii.

Andra Gabriela Jitaru
28 Mar 2012 18:08

Atunci ma mai gandesc...
Daca cu 200 lei nu prea ai de ales , iar calitatea este indoielnica , mai bine mai astept putin si imi iau unul mai bun...
Ce optiuni am daca vreau sa-mi iau unul ceva mai bun, max 1000 lei ( mai intai vreau sa incerc, nu vreau sa incep cu un telescop cu motoras ).
De ce unele binocluri sunt mai scumpe decat unele dintre telescoape?
Ce telescop ati alege cu bugetul de rigoare?

astronomu
28 Mar 2012 18:54


Despre ce buget este vorba?

Andra Gabriela Jitaru
28 Mar 2012 19:37

Bugetul
Pai ar fi max. 1000

UFO
28 Mar 2012 20:15


uite ceva in bugetul tau, doar cu titlu informativ, nefiind din zona.

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SKDOB6

astronomu
28 Mar 2012 22:49


Sunt perfect de acord cu UFO.Acel telescop isi merita.Te sfatuiesc sa il comanzi de pe Telescop-Expert.

UFO
28 Mar 2012 23:35


si nu uita si de sectiunea BAZAR din forum, unde poti gasi instrumente mai bune la preturi mai mici, - a nu se intelege ca fac reclama gratuita cuiva, insa am presupus aiurea ca doresti musai un telescop cu garantie. Insa cum la telescoape nu prea are ce se strica, iar daca se strica e vizibil  :D  :cry:  ...