-----------------------------------
jimao22
23 Mar 2012 16:25

M 64 - Black Eye Galaxy
Salut,
Am reusit (dar nu singur) sa termin o varianta intermediara de prelucrare pentru achizitiile facute in week-end-ul trecut la M64.

Achizitie - camera Atik 314 L+ racita la -20 grade C
Astrotech AT8IN cu coma corector MPCC Baader / EQ6 PRO cu curele
Focusare cu motofocus pas-cu-pas controlat prin SELETEK
Expuneri: 
20 x 300 sec  bin 1x1 (L), 
10 x 100 sec bin 2x2 fiecare(R, G, B), 
10 x 600 sec H-alfa 34 nm bin 1x1
Prelucrare cu MaximDL si un piculet de PHOTOSHOP.

Flaturi, dark-uri pe fiecare filtru si timp de expunere (prelucrarea curenta nu are incluse dark-urile de la R,G,B - le-am facut abia aseara).
Eu personal am facut master-urile  - dupa care am luat-o prin balarii la stacuire (sunt novice la prelucrari deocamdata) si un pic de PHOTOSHOP la sfarsit pentru contrast si curbe. Treaba a dus-o la bun sfarsit achy caruia ii multumesc pentru sfaturi si sprijin.
Acum am aflat unde am gresit si diseara incerc eu sa fac totul  :twisted:

Sunt sigur ca la achizitie am facut cel putin o greseala - nu am colimat bine telescopul.

ZENDOW
23 Mar 2012 17:12

M64
Felicitari! Inca un pic si poza urca in pagina!(La avansati)
Nu am inteles daca faci ghidaj, pentru ca la 600 secunde fara ghidaj nu cred ca merge. Stelele sunt un pic umflate si usor alungite, lucru sesizabil insa la analiza foarte atenta.

Sunt cunvins ca setup-ul tau va da multe poze reusite!

jimao22
23 Mar 2012 18:02


Multumesc, dar mai e mult pana departe.

Am uitat sa specific, scuze:
ghidaj cu PHD, EQ6 controlat prin EQMOD.

Si da, stelele sunt un pic alungite fiindca mai trebuia selectate din poze dar am fost prea nerabdator sa vad rezultatul folosind cat mai multe expuneri.

ovi1001
23 Mar 2012 21:15


Arata binisor. Sunt convins ca varianta finala va arata mult mai bine. Spor la treaba in continuare.

jimao22
23 Mar 2012 21:48


Asta e o prelucrare in care nu am adaugat expunerile de H-alpha (nu stiu cum sa le adaug in Combine Color la MaximDL), care mie imi pare bunicica.
La prelucrarea asta am lasat MaximDL-ul sa scoata cadrele cu roundness > 0.3 si FHWM > 6 (la cadrele de luminanta si culoare, acest parametru era intre 2.9 si 3.5 dar la H-alpha era si peste 6 - probabil trackingul a fost de vina) iar cand voi adauga si H-alpha sper sa arate mai sharp.

ZENDOW
23 Mar 2012 21:54

M64
Stiu ca cerul negru e dorinta arzatoare pentru observatii vizuale, dar in astrofoto mi s-a spus si mie ca e bine ca cerul sa lase sa se intrevada mai multe detalii.

Emil
24 Mar 2012 13:28


a doua procesare este mai slaba (ai ars centrul), pe de alta parte imi face impresia ca punerea in pol nu e chiar corecta, cel putin asa pare dupa aspectul stelelor.
Ha il adaugi la cadrul R in proportie de 20-30%, il poti eventual folosi si la imbunatatirea luminantei insa  din nou ponderat si nu la nivel de 100%.
Emil P a explicat la topicul cu Rozeta de 28 h cum se foloseste H-alfa-ul (precum si celelate benzi inguste).

Bafta si trage tare ca pare promitator rezultatul

jimao22
24 Mar 2012 15:54


Multumesc, Emil.