-----------------------------------
Mitu Catalin
28 Oct 2006 16:43

M33 cu powershotul
Am incercat acest obiect cu titlu de experiment dar spre uimirea mea a iesit prezentabil. Fotografiata de la S de Berceni , 27-oct.

Forever_Man
28 Oct 2006 18:56


Oau, ce bine se vede. Cu ochiul liber cum se vedea ? Puteai sa ii distingi bratele, sau se vedea doar o ceata albicioasa ?

Eu am ferestrele de la Windows transparente, si bratele se vad mult mai bine decat daca dau ferestrele opace.

Mitu Catalin
28 Oct 2006 19:44


Pata albicioasa prin telescop . Cer de 5.5 pe Bortle. Sunt uimit ca au iesit bratele cu expuneri de 15s ... desi speram asta    :D

sky
28 Oct 2006 20:14


Incearca sa suprapui mai multe cadre
de la 50 in sus

Mitu Catalin
28 Oct 2006 21:45


Dupa cum se vede aici : http://www.rocketroberts.com/astro/ccdnoise.htm , stacarea imaginilor nu aduce beneficii intr-un mod linear. In plus folosesc si NEAT pentru eliminarea zgomotului ramas . Personal as prefera sa stachez intre 16 si 32 imagini , mai ales ca am card de doar 64 megi pe aparat ~ 60 poze/sesiune . Deocamdata experimentez asa ca am testat multiple obiecte cu un minim decent de expuneri (intre 8 si 16).

sky
29 Oct 2006 13:20


oricum erzultatele sunt promitatoare.
Am vazut poze pe net realizate prin aceleasi modalitati care aratau f. bine

Mitu Catalin
29 Oct 2006 14:14

Galaxii
Pe galaxii ? Personal nu am vazut nici una si sunt foarte interesat de asa ceva... normal.
Iat-o si pe Andomeda , pot fi sesizate doua darklane-uri in partea de stanga-jos .