-----------------------------------
dragos.n
19 Ian 2012 15:06

Kodak in faliment
O veste proasta pentru toti astrofotografii amatori. Prima stire pe yahoo azi este ca firma Kodak a inaintat cererea de intrare in insolventa. Deocamdata este neclar ce se va intampla cu aceasta firma, Din ce am aflat, ea a obtinut un imprumut pentru a continua operatiile pana cand va reusi sa vanda o parte din portofoliul de 1100 patente, pentru a-si achita datoriile. Asa ca pentru o perioada, senzorii lor, care echipeaza atat de multe camere de astrofoto vor mai fi disponibili. Dar nu se stie pentru cat timp.

cmatei
19 Ian 2012 15:30


Cronica unui eveniment anuntat: [url=http://nightowltrader.blogspot.com/2011/09/rise-and-fall-of-eastman-kodak.html]The Rise and Fall of Eastman Kodak

PS: divizia de senzori a fost vanduta in noiembrie, poate scapa.

valy
19 Ian 2012 15:32


Prea trist nu ar fi ca cica si-au vandut cam tot (divizia de senzori, patente, si altele) mai demult. Din cate am inteles au ramas doar cu partea de print profesional si probabil ceva patente albe pt. zile negre care iaca au venit.

O istorie romantata: http://nightowltrader.blogspot.com/2011/09/rise-and-fall-of-eastman-kodak.html?m=1

ursamajor
19 Ian 2012 16:01


Făceau ă&#537;tia camere pentru astro?  :|

dragos.n
19 Ian 2012 18:29


Nu faceau camere, faceau senzori pentru camerele astrofoto facute de majoritatea constructorilor. In fapt, camerele astro contin acum senzori de la doar doi producatori. Kodak si Sony. Dar cele de la Sony sunt in general de format mic, si cu performante mai slabe decat Kodak.

ursamajor
19 Ian 2012 18:35


N-am &#537;tiut, recunosc. De senzorii (recen&#539;i) Sony însă am auzit, &#537;i numai de bine.

mircear
19 Ian 2012 19:14


In fapt, camerele astro contin acum senzori de la doar doi producatori. Kodak si Sony. Dar cele de la Sony sunt in general de format mic, si cu performante mai slabe decat Kodak.
Au inventat in anii '70 camera digitala si-au pus-o intr-o debara. 
Nu vreau sa fiu rau dar isi merita soarta.
S-au agatat cu dintii de productia de pelicula - fiind cei mai buni in domeniu - iar era fotografiei si cinematografiei digitale i-au luat prin surprindere. Iar ca orice colos, s-au miscat greu.
Celalalt mare producator - Fujifilm - a stiut cum sa se descurce. Spre deosebire de al 3-lea mare producator - AGFA[-Gevaert] - care si-a vandut marca (,) catre chinezi, lichidandu-si afacerile din domeniul foto/cine.
Producatorii si dezvoltatorii in domeniul imageriei digitale sunt (relativ) mici si multi. E2V, Dalsa (cumparata de Teledyne) fiind printre cei mai mari. Buturuge mici. :)