-----------------------------------
Cristi M.
15 Dec 2011 14:42

Firmware addon pentru Canon EOS
Cel mai spectaculos mi se pare posibilitatea de a filma cu un Canon 50D, de a face timelapse in modul bulb, + multe altele utile si in astrofotografie. 

http://magiclantern.wikia.com/wiki/Unified

ursamajor
15 Dec 2011 15:05


Abia acum ai aflat? Noi de când discutăm de ML... :wink:

Cristi M.
15 Dec 2011 15:39


:D  unde, unde? Abia astazi am aflat/instalat si testat cateva functii. 
Nu am reusit sa modific ISO in modul movie...in meniu se modifica, dar in live view ramane setat pe 400.

edit: Am reusit sa modific ISO - se seteaza Exp.Override pe on sau auto.

Stanescu Octavian
15 Dec 2011 15:50


Ai reusit sa filmezi cu softul de la Magiclantern? am inteles ca filmeaza doar pe cartela de memorie sau da semnal  si pe USB sa filmezi in PC?

Cristi M.
15 Dec 2011 16:05


Deocamdata am filmat doar pe cartela. Am testat pe 1920x1080 / 30fps si merge ok. 
Diseara cand ajung acasa am sa incerc si pe PC sa vedem ce se intampla. Teoretic ar trebui sa mearga.

Stanescu Octavian
15 Dec 2011 17:34


Se poate seta  si la 900/600  pt planetar ?. ai reusit sa identifici cum codeaza in ce format imaginea?

valy
15 Dec 2011 18:01


Nu inteleg dece nu poate filma in mod crop 100% si la rezolutii mai mari. Adica ar fi interesant sa ai full hd crop 100%, pixel size 5u, 30 fps.

ursamajor
15 Dec 2011 18:06


Păi, uite de ce: http://www.theautomaticfilmmaker.com/blog/2010/6/7/canon-550d-movie-crop-mode.html
În mod full HD camera utilizează întreg senzorul, sărind câte două linii. În mod crop, nu sare linii, ci folose&#537;te mijlocul senzorului. De unde rezolu&#539;ie mai mare? Să inventeze linii? La interpolare nu s-ar ob&#539;ine rezultate a&#537;a bune cum se ob&#539;in VGA.
600D (&#537;i cred că &#537;i 60D) au un mod HD pentru filmare a&#537;a cum vrei tu &#537;i-i zice Digital Zoom, parcă. În orice caz, mărirea nu e a&#537;a spectaculoasă ca la Crop Movie, dar ai HD. Uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=mnAm6F0MsD4

Cristi M.
15 Dec 2011 19:13


Se poate seta  si la 900/600  pt planetar ?. ai reusit sa identifici cum codeaza in ce format imaginea?

Se poate seta doar 640x480/30fps si 1920x1080/30fps. Fisierul este in format .mov cu H.264
Am testat si pe PC cu EOS Utility, dar nu merge decat standard fara filmat.

Stanescu Octavian
15 Dec 2011 19:28


aha deci Magiclantern nu are si un soft de comanda instalat pe PC ...  deci cardul ramane cu AVI filmat .  apoi ar fi necesar un cititor de card pt a introduce AVI in PC ? sau prin USB descarcat din aparat?

Cristi M.
15 Dec 2011 19:32


Merge si descarcat direct din aparat prin USB

nobody
15 Dec 2011 20:25


Merge cu ultimele versiuni de EOS-movrec: Am testat si pe PC cu EOS Utility, dar nu merge decat standard fara filmat.

sabin fota
15 Dec 2011 20:37


maaaaamăăăăăăă  :lol:

Stanescu Octavian
15 Dec 2011 20:58


Cu EOS-movrec  lucrez eu de 2 ani  este softul unui rus.
asta a fost mult timp unica posibilitate de filmare la eos 50D . in speranta ca se obtin rezultate mai bune as incerca si celelalte : backyardeos ,si Magiclantern.

Cristi M.
15 Dec 2011 21:11


Merge cu ultimele versiuni de EOS-movrec
Asta e mai mult un fel de printscreen. Difera mult calitatea video.

Am gasit in meniu posibilitatea de a scadea sau mari bit rate. Am scazut pana la 0.1, si pe un card de 16Gb imi arata ca pot filma pana la 450min. ...asta daca te tine bateria  :lol: Binenteles, ca la un bit rate de 0.1 scade si calitatea vizibil. Merge de la 0.1 la 3.0,  1.0 fiind standard. Am incercat si la 3.0, dar dupa 10 sec s-a blocat, cardul fiind lent = 133x.

nobody
15 Dec 2011 22:11


Backyard EOS (planetary mode), EOS-movrec si EOS Utility folosesc acceasi sursa: LiveView stream.

In planetary mode BackyardEOS will create an .AVI for you. It uses the live
view stream and with the 5x in-camera zoom it can reveal some nice details. You
set the number of frames you want (default is 100) and you're good to go to
create an AVI.
Guylain

La ce va referiti cand ziceti de calitate ? Rezolutie sau artifacte oricum induse de compresia video ?

Stanescu Octavian
15 Dec 2011 22:57


Daca se poate seta nr frame/sec este bine .  la cele cateva camere cu care am facut experimente cu putine frame (10-15) detaliile sunt mai curate si fara zgomot.    la 30-50 fr/sec  se intuneca din cauza expunerii scurte si sigur creste si zgomotul .  e vorba de camere CCD planetare ce am avut in mana .
la EOSmovierec  nu se poate umbla si merge la cat duce PC vreo 22fr/s .

valy
15 Dec 2011 23:34



În mod full HD camera utilizează întreg senzorul, sărind câte două linii. În mod crop, nu sare linii, ci folose&#537;te mijlocul senzorului. De unde rezolu&#539;ie mai mare? Să inventeze linii? La interpolare nu s-ar ob&#539;ine rezultate a&#537;a bune cum se ob&#539;in VGA.
Cum adica de unde sa faca crop? Din cei 18mpx, face crop 100% cu rezolutie 1900x1080, in centru. Nu sare linii, nu interpoleaza. Dece n-ar merge? O fi vreo problema tehnica, vreo limitare.

Cristi M.
15 Dec 2011 23:35


Deocamdata am numai cuvinte de lauda pentru acest addon.
Am mai gasit o chestie foarte interesanta. Se poate seta sa declanseze in momentul cand sesizeaza miscare. Se poate regla si "viteza" de reactie in 30 de trepte. Am vazut cateva poze cu fulgere folosind aceasta optiune. Ma gandesc daca un meteor/bolid ar putea declansa camera la fel ca un fulger. Ar fi super.
http://webpages.marshall.edu/~maynard169/lightning-6-4-2011-1.jpg
http://webpages.marshall.edu/~maynard169/lightning-6-4-2011-2.jpg
http://webpages.marshall.edu/~maynard169/lightning-6-4-2011-3.jpg
http://webpages.marshall.edu/~maynard169/lightning-6-4-2011-4.jpg


@Nobody: Ma refer la rezolutie in primul rand. Inca nu am facut un test astro la Jupiter sau Luna sa vad daca sunt diferente majore. 
La softurile care folosesc liveview e interesant faptul ca poti folosi zoom-ul 5x, dar nu e o marire facuta din soft si nu optic? Sau e un fel de 100% crop?

Stanescu Octavian
18 Dec 2011 22:04


Am  bagat si eu Magiclantern pe canon EOS 50D .
merge bine e interesant cum de poate filma cu adevarat 1900x1080 la 30f/s . 
pt planete totusi nu e bun ca  la 640 x400  filmeaza cu tot cipul  poate lipind pixeli sau salvand rezize .
eu nu am reusit sa fac sa filmeze cu aria din centru 640x400  astfel planeta ramane mica ca si cum ai poza . 
apoi nr de framuri/ sec nu se poate modifica ramane la 30 .
apoi formatul fisierului nu e vazut decat de VLC media   ce spune ca ar fi avc1 .