-----------------------------------
MikeC
04 Oct 2011 16:31

Carl Zeiss Jena Sonnar de 135mm f/3.5
Vand obiectiv Carl Zeiss Jena Sonnar de 135mm f/3.5.  Obiectivul este intr-o stare mecanica excelenta, diafragma functioneaza perfect. In exterior nu este tocmai de nota 10, a avut niste marcaje cu ceva vopsea veche si n-am reusit sa o curat foarte bine. Plus niste marcaje suplimentate de mine ptr a stii exact unde se afla punctul de infinit pe un DSLR.

       Obiectivul nu este totalmente manual. Nu are un buton ca alte obiective de comuta intre Automat si Manual. Are o clapeta ce actioneaza diafragma, dar trebuie blocata ptr a sta tot timpul pe manual.

Automat in schimb, merge super.

Ca sa va lamuriti de ce este in stare acest obiectiv va recomand review-ul urmator : http://slrlensreview.com/web/carl-zeiss-slr-lenses-51/telephoto-slr-lenses-95/400-carl-zeiss-jena-mc-sonnar-135mm-m42-f35-lens-review.html

Imaginile facute cu el sunt foarte sharp si placut contrastate.

Obiectivul vine si cu un etui de piele, original, perfect ptr protectia impotriva prafului si a socurilor. In fata are si un filtru mai vechi "Haze", parerea mea este ca e o sticla destul de simpla, dar eu l-am lasat in fata ptr protectia lentilei frontale.

Este un obiectiv perfect ptr cei ce inca cauta si folosesc lentile la preturi acceptabile, dar de o calitate extraordinara.

Recent am pozat cu ele California, si campul California si Pleiadele. Calitatea din pacate este slaba... si nu din cauza lentilei ci din cauza aparatul care este destul de depasit :(.

PRET: 400RON . Pretul este fix, nu las mai putin.

MikeC
14 Oct 2011 21:48


UP!

MikeC
29 Oct 2011 11:38


UP!

MikeC